Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014

Börja plugga igen?

Av Nina Gustavsson - 9 oktober 2014 02:24

Okej så.. jag funderar stor på att gå tillbaka till att plugga igen. Eller ja man kan väl egentligen säga att jag inte har något direkt val. Jag hoppade av skolan år 2011 och jag har sen dess suttit hemma och sökt jobb konstant men här sitter jag nu snart 4 år senare och jag har fortfarande inte fått tag på något jobb.

Jag hör sökt säker tusentals jobb under dom här fyra åren som har gått och det har bara varit två företag som har svarat tillbaka och ville veta mera om mig för att dom tyckte att min ansökan var intressangt,

men sen valde dom att inte gå vidare med min ansökan för att jag först och främst inte har några slutbetyg och sen för att jag inte har lång nog erfarenhet inom området. Kan ärligt talat säga att man känner sig faktiskt ganska värdelös. Inte en enda interljuv på fyra år. Och egentligen så har jag inte någon som helst ork eller lust till att gå tillbaka till skolan, men vad ska jag göra? Jag har ju liksom inget val. Om jag går tillbaka till skolan och går Introduktions programmet i ett år så har jag mina grundskolebetyg klara, sen är det gymnasiet i tre år. Och efter det så kan man säga att allting är som klappat och klart. Shit asså tanken slog mig nu...Tänk om jag bara hade fortsatt stanna kvar i skolan och plugga.. då hade jag vart helt klar det här året. Jag kanske till och med hade haft jobb nu. Men nej jag hoppade av. Så nu får jag vänta fyra år på att få ett jobb och kunna skaffa mig en egen lägenhet. Shit asså jag har slösat bort fyra år av mitt liv på att bara sitta hemma och slappat och inte gjort ett jävla skit om dagarna. Känns ganska totalt värdelöst just nu asså. Om jag bara hade stannat kvar i skolan så hade jag säkert haft både jobb och lägenhet nu. Men nej.

Dock så hade jag ju en anledning till att hoppa av skolan, men jag ångrar att jag inte hade modet och styrkan som jag har idag. Då hade jag aldrig hoppat av det kan jag säga. #Mobbning sabbar människor.

Så jag antar att det blir att börja plugga igen då. Om det inte sker ett mirakel och jag får någon av jobben som jag har sökt den här månaden. Men det är väl knappast troligt att det skulle hända. Vem skulle anställa en oerfaren och outbildad tjej utan körkort och som går på soc och får leva på 3000 kronor i månaden?

Jag kan bara inte släppa tanken på hur jävla fuckt up samhället är idag alltså. Allting är helt fuckt up.

Om en person blir söndermobbad och bestämmer sig för att hoppa av skolan så ska väl inte den personen behöva ta skit i flera år framöver på grund av någonting som någon annan har gjort mot den personen?

nej jag tycker att det är jävla skit att folk kan fucka up ens liv så mycket. Jag tycker det är skit att folk kan få en annan person att slösa bort flera år utav sitt liv på grund av någonting som dom har gjort.

Men nej här sitter jag idag med 3 tusen kronor i månaden och går på soc helt oerfaren och helt outbildad utan jobb och bor hemma hos min pappa då socialen vägrar att bistå mig med en lägenhet.

Medans dom där förbannade andra personerna, ja dom sitter i sina dyra jävla bilar och viftar med sina 20 tusen i månaden med egen lägenhet, körkort, jobb. DOm har precis allt. Och som jag ser det så verkar det som att #Mobbare och såna personer som fuckar up livet för andra personer får precis allt trots att dom har förstört en annan persons liv. Medans den personen som vars liv blev förstört och som verkligen har försökt och som har fått kämpa sig igenom livet med ett gott hjärta... nej den personen har ingenting.

Jag hoppas att ni förstår det jag har skrivit. det är ganska svårt att förklara sina ord med ilska. Men ni fattar nog. Och jag tror nog att det är många utav er därute som känner och tycker precis samma sak som jag gör.

Den är säkert någon av er därute som läser det här just nu som blir eller som någon gång har blivit mobbad,

då förstår ni vad jag menar med att man vill hoppa av skolan. Det ska inte sabba för den mobbade att den blir mobbad. Det ska sabbas för den som mobbar. Men hela systemet är helt åt helvete.

Socialen. Arbetsförmedlingen. Skolan. ALLT.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Gustavsson - 12 maj 2015 21:11


Im a sinner. Im a saint. I feel happy... Im about to go insane.  Nothing ever works out the way you want it to ... But remember that even when it feels like youre about to go insane.. like youre about to break down in tears, i'll be there to ...

Av Nina Gustavsson - 23 april 2015 10:18


  Im like a angel whit broken wings. In my past.. i tried to fly even doh i knew i shouldnt. Even doh i knew i wasnt strong enuff. But i did it anyway. And now here i am today whit my broken wings. But even doh i broke my wings in the past, i stil...

Av Nina Gustavsson - 23 april 2015 10:10


  Min älskade lilla Findus har under dom senaste dagarna bettet sig lite konstigt. Han har haft kväljningar och så har han andats konstigt, så han var på vetrinären igår, och vi trodde att det var lunginflamation han hade för vi hade pratat m...

Av Nina Gustavsson - 13 mars 2015 09:55


Saker och ting har äntligen börjat ordna upp sig nu. Jag har fått lägenhet, ska snart börja praktisera och jag kommer börja plugga upp mina betyg till hösten.  Dessutom så har jag anmält mig som volontär hos polisen,   och har gått färdigt utbi...

Av Nina Gustavsson - 5 december 2014 09:13

Jag har funderat ett tag på om jag ska börja plugga igen eller inte, och som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg så är det ju som så att jag har egentligen inget val. Jag har suttit hemma i fyra år nu och jag har inte kommit iväg på en enda arbets ...

Presentation


You can only be your own worst enemy..

Undersökning

Kollat in min youtube kanal? Vilken låt gillade du bäst?
 It dosnt matter
 Aah
 Fuck you
 Mina skor
 Wasting my time

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se